Tekenenschilderen met Florence van den Burg

Ik ben Florence van den Burg, woon in Leusden en geef sinds 2016 cursussen en workshops aan kinderen en volwassenen op locatie of in mijn atelier aan huis. 

Tekenenschilderen kan iedereen maar niet iedereen durft het. Mijn lessen zijn er op gericht dat iedere cursist de ruimte voelt om op eigen wijze expressie te geven aan een werkstuk. Mijn kennis over vormen, compositie, kleuren en symboliek deel ik graag om anderen te inspireren maar ik vind het veel belangrijker dat jij plezier beleefd aan hetgeen je doet. 

Naast mijn werk als communicatie adviseur verdiepte ik mij in kunst en cultuur. Vanaf 1997 heb ik cursussen kunstgeschiedenis, symboliek in de kunst, stijlen en woonculturen en Art nouveaux & Jugendstil gevolgd via de Vrije Academie voor Kunsthistorisch onderwijs.  Tuinontwerpen en woninginrichting hebben altijd mijn passie gehad en dat zie je terug in mijn huis. Oude meubels worden opgeknapt, mijn tuin is een bloemenzee en de muren in huis hebben alle kleuren van de regenboog al gehad!

Schilderen begon ik bij Latent talent in Leusden. Acryl en aquarel bij verschillende docenten en nu alweer een aantal jaren met een inspirerende vaste groep in Achterveld. Bij Dory van de Winkel volgde ik een aquarel bloemen schildervakantie in Giethoorn. 

Toen ik moeder werd ervaarde ik wat creativiteit met kinderen deed en begon ik met mandala tekenen. Mijn eerste mandala tekenworkshop met kinderen en ouders monde uit in diverse cursussen en workshops die ik geef via Latent Talent, Kunst en Cultuurhuis Woudenberg en de Open universiteit van Amersfoort. 

Momenteel ben ik actief bij het Kinderatelier van Kunst en Cultuur Woudenbergvolg ik een opleiding op de Tekenschool in Barneveld en geef workshops bij vluchtelingenopvang centra in midden Nederland. 

Natuurlijk kun jij ook bij mij een workshop of cursus volgen in Leusden, Woudenberg of Amersfoort. Er is altijd een gezellige en open sfeer waar iedereen zich zelf mag zijn.