Tekenenschilderen met Florence van den Burg

Ik ben Florence van den Burg, woon in Leusden en geef sinds 2016 cursussen en workshops aan kinderen en volwassenen op locatie of in mijn atelier aan huis. 

Tekenenschilderen kan iedereen maar niet iedereen durft het. De lessen zijn er op gericht dat iedere cursist de ruimte voelt om op eigen wijze expressie te geven aan een werkstuk. Mijn kennis over vormen, compositie, kleuren en symboliek deel ik graag om anderen te inspireren maar ik vind het veel belangrijker dat jij plezier beleefd aan hetgeen je doet. 

Op de Vrije Academie voor Kunsthistorisch onderwijs volgde ik diverse cursussen kunstgeschiedenis, symboliek in de kunst, stijlen en woonculturen en Art nouveaux & Jugendstil. Ik ontwerp en geef graag vorm op alle mogelijke manieren. Tuinarchitectuur en meubel stofferen heb ik via cursussen geleerd. En dat zie je terug in mijn tuin en interieur. Veel bloemen en planten sieren mijn huis en tuin. Ik ben gek op oude meubels die ik dan opknap en mijn muren hebben alle kleuren van de regenboog al gehad!

Schilderen was een logische volgende stap om mijn creatieve behoefte te voeden. Bij verschillende docenten heb ik met aquarel en acryl leren schilderen. Realistisch, intuïtief, abstract en vooral veel bloemen. Momenteel schilder ik in Achterveld onder de noemer 'schildervrienden' waar iedereen vrij en met veel plezier schildert. Heel verrijkend.

Toen ik moeder werd ervaarde ik wat creativiteit met kinderen deed. Ik begon toen met mandala tekenen. Het viel mij op hoe rustig ze werden. Zo begon in 2016 mijn eerste mandala tekenworkshop met kinderen en ouders samen. Op basisscholen en BSO's tekende ik met kinderen en voor volwassenen startte ik cursussen via Latent Talent in Leusden. 

Momenteel ben ik actief op het Kinderatelier bij Kunst en Cultuur Woudenberg.
Daarnaast volg ik een opleiding op de Tekenschool in Barneveld om mij nog verder te verdiepen. In mijn kleine atelier in Leusden kan iedereen terecht voor een tekenenschilder workshop of cursus. Er is altijd een gezellige en open sfeer waar iedereen zich zelf mag zijn.