Tekenenschilderen met Florence van den Burg


Iedereen heeft een creatieve kant maar niet iedereen durft die te laten zien. We leven vaak met het idee dat alles wat je maakt ook meteen perfect moet zijn. Ik draai het liever om. Het is meer ontspannen om vanuit je intuïtie iets te maken, en terug te kijken op het plezier dat je had bij het vervaardigen ervan. Natuurlijk deel ik mijn kennis over teken- en schildertechnieken maar in mijn lessen staat het persoonlijke proces voor op!

Naast mijn werk als communicatieadviseur volgde ik vanaf 1997 cursussen kunstgeschiedenis, symboliek in de kunst, stijlen en woonculturen en Art nouveaux & Jugendstil via de Vrije Academie voor Kunsthistorisch onderwijs. 

Symboliek, architectuur en stijlen inspireren mij nog dagelijks. Alles in mijn leven, en ja soms zelfs mijn denken, is verbonden met creativiteit. 

Bij Latent Talent in Leusden begon ik zelf met acryl en aquarel schilderen en nog steeds laat ik mij voeden door een vaste groep schildervrienden in Achterveld. Dory van de Winkel leerde mij aquarel bloemen schilderen. Abstracter en losser dan ik gewend was en waar ik in vast liep door realistisch pietepeuterig klein te werken.  

Van 2021 - 2022 heb ik op de Tekenschool in Barneveld vooral intuïtief leren tekenen en schilderen. Meer vanuit het gevoel i.p.v. resultaatgericht, écht loskomen is dat. 

Ik geef cursussen en workshops aan kinderen en volwassenen op diverse locaties, maar verzorg ook lessen op het basis onderwijs (ook SO!) en op het VO onderwijs.
Je kunt bij mij terecht voor allerlei creatieve workshops t.b.v. bedrijfsuitjes, kinderfeestje, buurtcentra, vluchtelingenopvangcentra of andere bijzondere evenementen. Neem gerust contact op dan vertel ik meer over mijn aanbod.
Momenteel ben ik actief bij het Kunst en Cultuurhuis Woudenberg in het bestuur en als docent.

Het is voor iedereen belangrijk om je creatieve brein actief te houden. Je rechter hersenhelft wordt hierdoor gestimuleerd waardoor je beter in balans blijft. Ik leer veel van kinderen, zij zitten nog niet zo vast aan perfectie en durven vanuit hun gevoel iets te creëren. Ik raad iedereen aan om naast werk en gezin ontspanning te zoeken in een creatieve bezigheid, maakt niet uit wat.