Intuïtief tekenenschilderen met Florence van den Burg

Ik ben Florence van den Burg, woon in Leusden en geef tekenenschilder lessen aan kinderen en volwassenen op locatie of in mijn atelier.

Iedereen heeft een creatieve kant maar niet iedereen durft die te laten zien. We leven vaak met het idee dat alles wat je maakt ook meteen perfect moet zijn. Ik draai het liever om. Het is juist zo fijn om vanuit je intuïtie iets te maken, dus op gevoel. En terug te kijken op het plezier dat je had bij het maken ervan. Natuurlijk deel ik graag mijn kennis over teken- en schildertechnieken, compositie, kleuren en symboliek, maar belangrijker is dat jij er plezier aan beleefd!

Naast mijn werk als communicatieadviseur volgde ik cursussen kunstgeschiedenis, symboliek in de kunst, stijlen en woonculturen en Art nouveaux & Jugendstil via de Vrije Academie voor Kunsthistorisch onderwijs vanaf 1997.  Symboliek, architectuur en stijlen inspireren mij nog dagelijks. Alles in mijn leven en ja soms zelfs mijn denken zijn verbonden met creativiteit.  

Toen ik moeder werd ervaarde ik weer hoe belangrijk creativiteit is voor de hersenontwikkeling van kinderen. Kinderen zitten nog niet vast aan perfectie en kunnen veel beter dan volwassenen vanuit hun gevoel iets maken dan vol. Maar ook voor volwassenen is het belangrijk om even uit je hoofd te zijn naast werk en gezin. 

Bij Latent talent in Leusden begon ik zelf met acryl en aquarel schilderen en nog steeds laat ik mij voeden door samen te schilderen met een vaste groep in Achterveld. Dory van de Winkel leerde mij aquarel bloemen schilderen vanuit een meer abstractere kant in plaats van realistisch pietepeuterig klein te werken waar ik hopeloos in vast liep.

Afgelopen juni 2022 ronde ik de jaaropleiding af van de Tekenschool Barneveld waar vooral intuïtief tekenen en schilderen centraal stond. 

Ik geef momenteel workshops en cursussen in Leusden, Woudenberg en Amersfoort. Maar ook op locatie bij vluchtelingenopvangcentra, op scholen, verjaardagsfeestjes en tijdens andere bijzondere evenementen. Daarnaast ben ik betrokken bij het Kunst en Cultuurhuis Woudenberg onder andere als docent op het Kinderatelier.