Tekenenschilderen met Florence van den Burg


Iedereen heeft een creatieve kant maar niet iedereen durft die te laten zien. We leven vaak met het idee dat alles wat je maakt ook meteen perfect moet zijn. Ik draai het liever om. Het is juist zo fijn om vanuit je intuïtie iets te maken, dus op gevoel. En terug te kijken op het plezier dat je had bij het maken ervan. Natuurlijk deel ik ook graag mijn kennis over teken- en schildertechnieken maar belangrijker is dat jij er plezier aan beleefd!

Naast mijn werk als communicatieadviseur volgde ik vanaf 1997 cursussen kunstgeschiedenis, symboliek in de kunst, stijlen en woonculturen en Art nouveaux & Jugendstil via de Vrije Academie voor Kunsthistorisch onderwijs.  Symboliek, architectuur en stijlen inspireren mij nog dagelijks. Alles in mijn leven, en ja soms zelfs mijn denken, is verbonden met creativiteit.  

Bij Latent Talent in Leusden begon ik zelf met acryl en aquarel schilderen en nog steeds laat ik mij voeden door samen te schilderen met een vaste groep in Achterveld. Dory van de Winkel leerde mij aquarel bloemen schilderen. Abstracter dan ik gewend i.p.v. realistisch pietepeuterig klein te werken waar ik hopeloos in vast liep.

Van 2021 - 2022 heb ik op de Tekenschool in Barneveld vooral intuïtief leren tekenen en schilderen. Meer vanuit het gevoel i.p.v. resultaatgericht, écht loskomen is dat. 

Toen ik moeder werd ervaarde ik hoe belangrijk creativiteit voor de hersenontwikkeling van kinderen is. Zij zitten nog niet zo vast aan perfectie en kunnen veel beter dan volwassenen vanuit hun gevoel iets maken. Ik raad iedereen aan om naast werk en gezin ontspanning te zoeken in een creatieve bezigheid, maakt niet uit wat. 

Ik geef workshops en cursussen aan kinderen en volwassenen op vaste locaties. Maar ook op scholen, vluchtelingenopvangcentra, bij jou thuis of tijdens bijzondere evenementen. Verder ben ik actief bij het Kunst en Cultuurhuis Woudenberg  onder andere als docent op het Kinderatelier.