FLORENCE
Chakra mandala tekenen
Aquarel schilder cursus
Aquarel schilder cursus
Chakra mandala cursus

Tekenenschilderen met Florence van den Burg


Naast mijn werk als communicatieadviseur heb ik vanaf 1997 cursussen gevolgd in kunstgeschiedenis, symboliek in de kunst, stijlen en woonculturen en Art nouveaux & Jugendstil via de Vrije Academie voor Kunsthistorisch onderwijs. Symboliek in schilderkunst, architectuur, en woonstijlen inspireren mij dagelijks. Ik heb een voorkeur voor (sur)realisme en impressionisme en houd van organische en met en Art Nouveau verbonden stijlen. 

Schilderen begon ik bij Latent Talent in Leusden en nog steeds laat ik mij voeden door een vaste groep schildervrienden in Achterveld. In de zomerperiode schilderden we in Frankrijk in de bergen, prachtig lichtval. Van Dory van de Winkel (Noordelijke aquarellisten) leerde ik aquarel bloemen schilderen. Losser en abstracter dan ik gewend was en dat voelde heerlijk. Ik ben zelf groot fan van aquarelverf omdat de verf minder stuurbaar is en dat leidt soms tot onverwacht, leuke resultaten. 


Van 2021 - 2022 heb ik op de Tekenschool in Barneveld vooral intuïtief leren tekenen en schilderen. Meer vanuit het gevoel i.p.v. resultaatgericht, écht loskomen is dat.


Ik geef nu zelf cursussen en workshops aan kinderen en volwassenen op (SO) basis scholen en op het VO onderwijs, tijdens bedrijfsuitjes, op kinderfeestjes maar ook in buurtcentra en vluchtelingenopvangcentra etc. Verder ben ik actief bij het Kunst en Cultuurhuis Woudenberg als docent en coördinator. 


Het is voor iedereen belangrijk om je creatieve brein actief te houden. Je rechter hersenhelft wordt hierdoor gestimuleerd waardoor je beter in balans blijft. Ik leer veel van kinderen, zij zitten nog niet zo vast aan perfectie en durven vanuit hun gevoel iets te creëren. Ik raad iedereen aan om naast werk en gezin ontspanning te zoeken in een creatieve bezigheid, maakt niet uit wat!

LOCATIE LEUSDEN
Atelier Je Mag Er Zijn
Travertijn 40
3831 VN Leusden

info@je-mag-er-zijn.nl

06 29 39 71 36
KvK 80141544

LOCATIE WOUDENBERG
Kunst & Cultuur Woudenberg
Dorpstraat 40 a
3931 HE Woudenberg